• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

17 september 1960 start vader Jan Dul, Autorijschool Dul aan de IJsselstraat in Wijhe. In 1975 werd de rijschool gerund door schoonzoon Harry Verheijen. Harry is nog steeds actief als rijschoolhouder in Wijhe.

Begin jaren '70 begint vader Jan een auto reparatiebedrijf.
Zoon Bertie en vriendin Aky komen dan in loondienst. De werkplaats van de heer Heutink aan de Nieuwendijk werd gehuurd, met BP tankstation.

Er werd een nieuwe showroom gebouwd aan de Langstraat in Wijhe, gelegen achter het woonhuis/tankstation aan de Molenstraat in Wijhe.
Een auto reparatiebedrijf, 2 benzine-stations en een showroom op 3 verschillende locaties is niet echt handig, dus besloten Bertie en Aky een nieuw allesomvattend bedrijf te stichten op de dan nog aan te leggen industrieterrein "de Enk".

10 juli 1980: Opa Jan en kleinzoon Marcel Dul openen samen Autobedrijf Dul

Ondanks een zeer moeilijke economische tijd, bloeit het bedrijf in een mum van tijd.
Wordt er begonnen met 3 werknemers, begin jaren '90 waren er 15 mensen in loondienst.
In maart 1992 neemt Jan Dul afscheid van het autobedrijf en gaat van zijn welverdiende pensioen genieten. Op 26 april 2016 is onze "ouwe"opa, grootvader en vader Jan – op 89 jarige leeftijd overleden. Wij danken hem,voor al het goede wat hij ons heeft gegeven.

Op 1 janari 1996 werd het hele gebouw verhuurd aan de benzinemaatschappij.
Op 1 januari 2009 wordt het tankstation door Allesco Esso Center gehuurd en komt de rest van het bedrijf (showroom,werkplaats en wasplaats) terug in familie handen.

Vanaf maart 2009 is de washal geheel vernieuwd en naar de nieuwste milieu eisen ingericht: Carwash Dulfinarium is een feit!

Zoon Marcel -gediplomeerd eerste autotechnicus en APK2 keurmeester -runt ná ruim 12 jaar bij Pouw Zwolle/Kampen te hebben gewerkt, vanaf juni 2012 autobedrijf Dul Wijhe.

Augustus 2017: Bertie en Aky willen meer van hun vrije tijd genieten: dochter Lizette runt Carwash Dulfinarium. Mede door haar, is er vanaf april 2018 een Dogwash.

Een deel van het gebouw is verhuurd, maar de basis blijft een familiebedrijf. En daar zijn we best trots op.

U kunt bij ons: uw auto verkopen of inruilen, APK keuren,onderhouden,tanken, uw auto (laten) wassen en ... sinds kort zelfs uw hond ... en dat alles natuurlijk met de kwaliteit en de service die u van oudsher van ons bent gewend. U bent van harte welkom!